ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Στις 4 Απριλίου επισκεφτήκαμε μαζί με τους δασκάλους μας τη Βεργίνα. Η τάξη μας συμμετείχε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, με τίτλο «Βασιλικοί Παίδες».

Μόλις φτάσαμε εκεί χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Οι μισοί πήγαμε να περιηγηθούμε το Μουσείο και οι άλλοι μισοί

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

κατευθυνθήκαμε στο Δημαρχείο του χωριού, όπου και μας περίμενε η κυρία Φώτο, που θα μας διηγούνταν την ιστορία των Βασιλικών Παίδων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο Δημαρχείο αρχικά καθίσαμε σε ομάδες και αφού μας διηγήθηκε την ιστορία τους, μας μοίρασε ένα βιβλίο με ασκήσεις. Ασχοληθήκαμε λίγη ώρα με αυτό και γνωρίσαμε μέσα από τις σελίδες του την εποχή που ζούσαν οι Βασιλικοί Παίδες, τις συνήθειές τους, τον οπλισμό τους κ.τ.λ. Έπειτα καθίσαμε στο πάτωμα κι ακούσαμε με προσοχή τις διηγήσεις της υπεύθυνης και παρατηρήσαμε τους σχετικούς ζωγραφικούς πίνακες και τον αργαλειό που υπήρχε στην αίθουσα. Τέλος κατασκευάσαμε με πηλό το αστέρι της Βεργίνας και το χρωματίσαμε. Αυτό το πήραμε μαζί μας σαν ενθύμιο.

Ήταν μια ωραία εμπειρία. Μας άρεσε η περιήγηση του Μουσείου και οι είσοδοι των τάφων, που βρέθηκαν εκεί από τον Μανόλη Ανδρόνικο και την ομάδα του το 1977, τα κοσμήματα και τα άλλα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή της Μεγάλης Τούμπας. Εντύπωση μας έκαναν τα χρυσά στεφάνια και οι χρυσές λάρνακες, μέσα στις οποίες, όπως μας είπαν οι δάσκαλοί μας, φυλάσσονταν οι νεκροί βασιλιάδες.

Αν και είχαμε ξαναπάει στο Μουσείο της Βεργίνας όταν ήμαστε πιο μικροί, αυτή μας η επίσκεψη μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι υπέροχο να γνωρίζεις την ιστορία του τόπου σου. Έτσι αισθάνεσαι υπερήφανος για τους προγόνους σου και τα θαυμαστά έργα τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...