Κανόνες αντιμετώπισης βίας και εκφοβισμού στα σχολεία

Δραστηριότητες Ο εκφοβισμός δεν θα σταματήσει, αν δεν κάνουμε κάτι γι? αυτό όλοι μας! Με τη βοήθεια του δασκάλου ή της δασκάλας σου και των συμμαθητών και συμμαθητριών σου μπορείτε:

  • να μάθετε με τη βοήθεια ενός ερωτηματολογίου πόσα παιδιά εκφοβίζονται στο σχολείο σου και με ποιο τρόπο. Έτσι, θα ξέρετε σαν τάξη ποια είναι τα ποσοστά εκφοβισμού και θα μπορέσετε όλοι μαζί να βρείτε λύσεις. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ερωτηματολόγιο ή να χρησιμοποιήσετε το ερωτηματολόγιο ενός πολύ καλού ερευνητή, του Olweus, που ασχολείται πολλά χρόνια με το πρόβλημα του εκφοβισμού.

δασκάλων σας στο σχολείο μια εβδομάδα που θα είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού. Στο διάστημα αυτό:
?
ψάξτε στο διαδίκτυο και βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για να ενημερώσετε και τα παιδιά των άλλων τάξεων.
?
ζητήστε από τους δασκάλους σας μια ενημερωτική συζήτηση όπου θα πάρουν μέρος και γονείς αλλά και εσείς, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της έρευνάς σας και ό,τι άλλο νομίζετε πως είναι χρήσιμο να ακουστεί.
?
φτιάξτε αφίσες, σελιδοδείκτες ή κολλάζ με συνθήματα κατά του εκφοβισμού
?
γράψτε ποιήματα ή τραγούδια που θα λένε ότι δεν θα ανεχτείτε τον εκφοβισμό στο σχολείο σας
?
διοργανώστε έκθεση ζωγραφικής ή κόμικς με σχετικό θέμα
?
παρουσιάστε ένα θεατρικό που να έχει αυτό το θέμα
?
προβάλετε μια ταινία για τον εκφοβισμό
?
σε έναν τοίχο του σχολείου, αν σας το επιτρέψουν οι δάσκαλοι και οι δασκάλες σας, ή στο δάπεδο της αυλής ζωγραφίστε ή γράψτε συνθήματα ενάντια στον εκφοβισμό και βάλτε την υπογραφή σας, δίνοντας την υπόσχεση πως δεν θα εκφοβίσετε κάποιο παιδί και πως θα καταδικάζετε τον εκφοβισμό, όποτε βλέπετε να συμβαίνει

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...