ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ- ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία- παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 7:00 το απόγευμα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας με θέμα «Παιδιά και διαδίκτυο – κίνδυνοι και προστασία». Καλεσμένος και βασικός εισηγητής ο κύριος ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΣΑΣ , προϊστάμενος του τμήματος Διαδικτυακής προστασίας Ανηλίκων της υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι μαθητές και οι γονείς του 10ο Δημοτικού Σχολείου ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη και απροστάτευτη χρήση του διαδικτύου μέσα από τις πλατφόρμες επικοινωνίας και τα κοινωνικά δίκτυα (social media) όπως Facebook, twitter, Instagram, μέσω της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης (hacking), της παράνομης πρόσβασης σε  ξένους υπολογιστές με σκοπό την εγκληματική ενέργεια (cracking), την αποστολή ανεπιθύμητου περιεχομένου σε λογαριασμούς ( spamming ), και τις τεχνικές απόκτησης πληροφοριών για εκβιασμό και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων ( phishing).

Μαθητές και γονείς, με την καθολική ενεργή συμμετοχή τους, είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήσεις και να πάρουν απαντήσεις, ώστε να λυθούν οι απορίες τους, να κατανοήσουν  την ασφαλή χρήση του διαδικτύου  και πώς μπορούν με τη συνεργασία μεταξύ τους να σηκώσουν ένα τοίχος προστασίας κατά τη χρήση του διαδικτύου και των social media.

Η παρουσίαση αυτή και η συμβουλευτική του κ. Μπέσα δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την καλύτερη επικοινωνία ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους της χρήσης του διαδικτύου. Διαπιστώθηκε ότι η συνεργασία – επικοινωνία των γονιών- της οικογένειας με τους εκπαιδευτικούς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καλύτερη εκπαίδευση και προστασία των παιδιών στη χρήση του διαδικτύου, καθώς και για την πληρέστερη και ανώδυνη κοινωνικής και συναισθηματικής εξέλιξης – ανάπτυξης των παιδιών.

[flgallery id=154 /]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...