Σωστές συμπεριφορές στο διαδίκτυο

Όπως έχουμε ήδη συζητήσει στην τάξη, το διαδίκτυο αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και όσο περνούν τα χρόνια θα το χρησιμοποιούμε ακόμη περισσότερο. Θα πρέπει λοιπόν να μάθουμε να “κυκλοφορούμε” μεσα σ’αυτό και να “συμπεριφερόμαστε” με κάποιους κανόνες ώστε να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Το ίδιο ακριβώς που έχουμε να κάνουμε και στον αληθινό κόσμο… Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι το διαδίκτυο ΕΙΝΑΙ μέρος του αληθινού κόσμου!

Όσα – δυσάρεστα και ανησυχητικά – ακούμε τον τελευταίο καιρό στα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα είχαν αποφευχθεί αν όλοι τηρούσαν κάποιους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς. Παρακάτω θα βρείτε δύο συνδέσμους που οδηγούν στο Cyberkid, το site που μάθαμε στην τάξη με πολύτιμες πληροφορίες αλλά και ασφαλή παιχνίδια για παιδιά. Το δεύτερο link οδηγεί στην αρχική σελίδα του site ενώ το πρώτο στο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ που πρέπει να διαβάσουν όλα τα παιδιά και οι γονείς, να το τυπώσουν και να το έχουν στο δωμάτιό τους! Ας αφιερώσουμε λοιπόν λίγη ώρα διαβάζοντας μερικές απλές οδηγίες – συμβουλές που ΠΡΕΠΕΙ να αποτελούν απαράβατο κανόνα κατά την ζωή μας στο διαδίκτυο…

Μην ξεχνάτε ότι όπως μάθαμε στα παιδιά μας να προσέχουν ώστε να μεγαλώνουν με ασφάλεια στον “κανονικό” κόσμο το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για τον κόσμο του διαδικτύου. Επομένως δεν υπάρχει μια μαγική συνταγή για να αποφεύγουν κάθε κίνδυνο ξεχωριστά αλλά κάποιοι ΑΠΛΟΙ και ΕΥΚΟΛΟΙ κανόνες που αν τους ακολουθούν δεν θα κινδυνεύσουν ποτέ.

Διαβάστε εδώ το Συμβόλαιο ή επισκεφθείτε την πρώτη σελίδα του site.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...