Καλλιτεχνικές δημιουργίες της ΣΤ΄ τάξης και κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Έκθεση στο χώρο του σχολείου  9/4/2013-12/4/2013.

 

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στα μαθήματα της Ευέλικτης Ζώνης και των τεχνικών, αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε με απλά υλικά διάφορα αντικείμενα,  όπως για παράδειγμα καθρέφτες, κεριά, λαμπάδες, μπλοκάκια, σταυρούς και τετράδια.

 

Καθρέφτες: Πήραμε καθρέφτες και τους διακοσμήσαμε με δαντέλες, κοχύλια, ποτ πουρί κ.α.

 

Κεριά: Λιώσαμε παραφίνη, την βάλαμε σε καλούπια και φτιάξαμε διάφορα και όμορφα κεριά σε διάφορα σχήματα, ανάλογα με τα καλούπια που χρησιμοποιήσαμε. Τα διακοσμήσαμε με κοχύλια, κορδέλες και ποτ πουρί.

 

Λαμπάδες: Πήραμε λαμπάδες και τις διακοσμήσαμε με κορδέλες, χάντρες και ψεύτικα λουλούδια.

 

Μπλοκάκια: Σε μαλακό αφρώδες υλικό σχεδιάσαμε φατσούλες ζώων  και στο εσωτερικό τους κολλήσαμε τετράγωνα χαρτάκια. Τα στολίσαμε έτσι ώστε να μοιάζουν με αρκουδάκια.

 

Σταυροί: Πήραμε ραβδάκια κανέλας και τα δέσαμε με χόρτο για να πάρουν το σχήμα του σταυρού. Τους διακοσμήσαμε με τούλια και ψεύτικα λουλούδια.

 

Τετράδια: Ντύσαμε με ύφασμα τα τετράδια. Κόψαμε χαρτόνι  για ετικέτες και τις κολλήσαμε στο εμπροσθόφυλλο. Για να τα ομορφύνουμε  τα στολίσαμε με κορδέλες και λουλούδια. (Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ημερολόγια προσωπικά ή σαν συνταγολόγια).

 

Κατά την διάρκεια της κατασκευής αυτών των αντικειμένων έγινε βιντεοσκόπηση της εργασίας μας. Μέσα από τη διαδικασία  αυτή (προετοιμασία-κατασκευή)  μάθαμε πώς να δημιουργούμε με απλά υλικά όμορφα δώρα για όλους μας. Μάθαμε ακόμα πώς να συνεργαζόμαστε και να συντονιζόμαστε για την κατασκευή πιο σύνθετων αντικειμένων.

 

Τέλος χωρισμένοι σε ομάδες δημιουργήσαμε δικά μας επιτραπέζια παιχνίδια (με απλά υλικά) και διασκεδάσαμε παίζοντας τα παιχνίδια που δημιουργήσαμε.

 

Για όλους εμάς τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης ήταν μια όμορφη εμπειρία και μια σχολική ανάμνηση που θα μας συνοδεύει σε όλη τη ζωή μας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...