Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

Την Τρίτη 7/2/2023, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του κύκλου: «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη» και της Υποθεματικής «Εθελοντισμός – διαμεσολάβηση» το σχολείο μας επισκέφτηκε η κα Λιούλια Χρυσούλα, υπεύθυνη του παραρτήματος Βέροιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές της Ε’ τάξης για δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη ήταν σχετική με τον Εθελοντισμό: τι σημαίνει εθελοντής, ποιες οι δράσεις των εθελοντών και να μοιραστεί μαζί μας εικόνες, εμπειρίες και βιώματα από εθελοντικές αποστολές στις οποίες συμμετείχε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Η δεύτερη ήταν σχετική με παλαιότερη θεματική ενότητα που ολοκληρώθηκε την ημέρα εκείνη και αφορούσε την ψυχική υγεία και την ατομική υγιεινή.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά μεταφέροντας τα βιώματά τους καθώς επίσης και με ερωτήσεις  προκειμένου να αποσαφηνίσουν τις απορίες τους σχετικά με τις δράσεις και την προσφορά του Ε.Ε.Σ.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κα Λιούλια Χρυσούλα που διέθεσε χρόνο, πολύτιμη εμπειρία και γνώσεις προκειμένου να συνδράμει το εργαστήριό μας!

[flgallery id=180 /]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...